Intervjuer

September 16th, 2012

Intervju: Sju snabba med Derrick Green, Sepultura

sepultura interview intervju 2012 supertonic gosia machaczka derrick green mini

Gosia träffade Derrick Green, sångaren i Sepultura, och ställde sju snabba frågor.

”Kairos” släpptes för ett år sedan, när kan era fans förvänta sig nästa album?
– Vi är fullbokade i år, men jag tror att vi kommer börja spela in nytt nästa år, så kanske på slutet av 2013, eller någon gång under 2014.
Det är bättre att fokusera på en sak i taget. Vi har en ny trummis nu och måste känna oss mer bekväma med honom innan vi börjar spela in nya låtar.

På ”Kairos” gjorde ni några covers, är det någonting ni tänkt fortsätta med?
– Det är möjligt, de covers vi gjorde kändes väldigt passande just för ”Kairos”, vi ville göra någonting nytt. Så det blev covers på låtar som är i vår stil, som vi respekterar och beundrar. Det var låtar som inspirerade oss och var roliga att spela på vårt eget sätt.

Sepultura har funnits i nästan 20 år, hur lyckas ni hålla uppe motivationen och ser till att fortsätta utvecklas?
– Det som har hjälpt oss att överleva som band är att vi har förmågan att utvecklas och upprepar inte någonting vi redan gjort. Det är väldigt viktigt att ha samma inställning och mål när man jobbar som en grupp, speciellt i artistiska sammanhang.
Dessutom utvecklas man som person genom åren, man träffar nya människor och upplever nya saker. Sådant påverkar vår musik, mycket mer än vad man skulle kunna tro.

Vad är det mest värdefulla du har lärt dig genom dina år med Sepultura?
– Att man ska vara försiktig med Dry Martinis. Jag brukar inte dricka mycket, men det är något med Dry Martinis som gör mig galen, haha.
Nej, men det är viktigt att ta hand om sig själv när man är ute och turnerar, ingen vill inte se en grupp stupfulla musiker på scenen. Det är bara tragiskt.

Vad är den största missuppfattningen om Sepultura?
– Att vi knarkar och dricker mycket. Det är en typisk missuppfattning om oss. Och att vi är dumma!
Vi är faktiskt intelligenta, tro det eller ej, haha.

Vilket är ditt favoritband?
– Det är för svårt att välja bara ett. Jag lyssnar på så olika genren fån rock till klassiskt. Min mamma var en musiklärare så jag började tidigt med att lyssna på olika typer av musik, från opera och gospel, till rock’n’roll och elektronisk musik.
Men om jag skulle skapa en top-5 lista så skulle den toppas av Led Zeppelin, bara för att deras musik är alltid lika aktuell.

Många drömmer om att förändra världen, om du kunde förändra någonting, vad skulle du välja?
– Jag skulle vilja förändra alla okunniga människor, människor gör så mycket dumt… ibland kan jag inte ens förstå hur sådant är möjligt. Det är nästan som att en utomjordisk kraft tvingar de att göra helt idiotiska saker som saknar syfte.
Och sedan gör de om det, om och om igen. Vi lär oss väl aldrig, haha.

Text: Gosia Machaczka
Foto: Johannes Isaksson


About the Author

Gosia Machaczka
One Comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *