Festivalbloggen

June 7th, 2011

Siesta! Festivalen 2011

siesta-2011-dag-1-13

Det har varit en av de skönaste och mest avslappnade festivaler jag har varit på. Eftersom den inte riktar in sig på speciell genre inom musiken utan kör på en rik blandning så kunde man se alla olika typer av människor framför scenerna.

Första dagen såg jag energiladdade Asking Alexandria och August Burns Red som fick publiken att bilda moshpits och cirkeltpits. De extratillkallade vakterna såg helt förvirrade och livrädda ut när publiken omvandlades till en galen aggressiv massa!

Senare var det dags för Ladytron, ett band som inte är speciellt rolig att se live om jag ska vara ärlig. Tjejerna var snygga men mer än så kan jag inte säga, hela framträdandet var ganska intetsägande.
En av mina personliga favoriter är bandet Young Guns som är extremt underskattade här i Sverige. Killarna har redan öppnat för flera stora band och deras likes blir fler och fler på facebooken, men i Sverige har människor fortfarande inte förstått att det är ett band som kommer bli mycket större.

The Kooks var som en dröm. Jag har lyssnat på de i flera år men aldrig haft chansen att få höra mina älskade låtar, i år var det dags. De var tighta och publiken älskade dem. Jag var helt tagen och skulle kunna stå där i några timmar till, därför förstår jag inte varför de aldrig kom upp igen och spelade någon extra låt. Publiken ropade och väntade men ingen dök upp på scenen igen, lite dåligt!

The Ark var sista bandet på stora scenen och även fast jag inte är någon fan så kände jag igen ganska många låtar. Showen var bra och Ola sprudlade med energi, de hade helt klart den bästa publiken den dagen.

Dag nummer två var dominerad av svenska artister och jag såg galna Slagsmålsklubben som blev dränkta i tomma flaskor och allt annat publiken kunde få tag på, sköna Me And My Army (Kleerups senaste projekt), tråkiga Sahara Hotnights och överskattade Oskar Linnros (kommer bli mördad nu känner jag, haha) innan jag såg The Sounds. Gud va bra de var! Det var andra gången jag såg de live, men den här gången var bandet tusen gånger bättre. Maja hoppade runt, krälade på golvet, ålade sig mot killarna, rökte och smekte sina bröstvårtor samtidigt som hon lyckades vara riktigt tight sångmässigt. Inte illa!

Jag hann se lite av Rebecca&Fiona innan jag drog vidare för att se Håkan Hellström. Vad ska man säga om de tjejerna? Snygga är dem. Och ganska provocerande, en utan bh under en vit tröja och den andra med en svart bh under en vit tröja som hon slängde vatten på. Killarna älskade det!

Håkan Hellström var en riktig överraskning måste jag säga. Jag inte är speciellt insatt i hans musik och har flera gånger sagt att han har fina texter men ingen röst… Jag måste nog ta tillbaka det. Han låter ju tusen gånger bättre live? Jag stod där och sjöng med i hans låtar hela spelningen, helt otroligt. Jag har blivit omvänd!

Sista dagen var lite hektisk och jag hann se bara lite av Adam Tenstas framträdande, med ganska liten men hänggiven publik, Daniel Adams Ray ganska tråkiga spelning (kommer bli mördad för det här också) med stor publik, Looptroop Rockers festliga uppträdande och Wolfmothers tidsresa till 70-talet.
Det var andra bandet efter The Kooks som jag verkligen såg fram mot att se. Deras spelning var helt oorganiserad, de bestämde vilka låtar de ska köra på scenen och gjorde allt i en 70-tals anda. Det var som att resa tillbaka i tiden, helt underbart. Vilka musiker! Så tighta i allt de gjorde, helt klart värt att se!
Siesta! Festivalen har varit en riktigt fin upplevelse, jag hoppas på att återvända nästa år!


About the Author

Gosia Machaczka
0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *