Recensioner

June 12th, 2015

Recension: Marilyn Manson på Gröna Lund

Marilyn Manson Gröna Lund Gosia Machaczka 2015 4 c header

Chockrockaren Marilyn Manson levererade en fullspäckad show på Gröna Lunds stora scen och visade att rocken inte är död.

Det här är fjärde gången jag ser en av mina favoriter live. Och visst var jag skeptisk när jag hörde att han skulle spela på en nöjespark, men konstigt nog var det här en fullträff.

Manson hade sin storhetstid på slutet av 1990-talet och början av 2000-talet, då han skapade rubriker med sina kontroversiella låtar och scenframträdanden. Senare verkade den obscena chockrockaren tappat gnistan och hans spelningar varierade i kvalité.

Men nu verkar han ha hittat tillbaka, det är en engagerad och närvarande artist som möter publiken på Gröna Lund. Låtlistan bjuder på några låtar från nya skivan men främst på en blandning av hits från hans äldre plattor och det är exakt det publiken vill höra. Han rädds inte för att hoppa ner i diket, vilket får första raden att hamna i någon slags psykos. Alla ska ta på honom, alla ska sjunga, alla ska ta bilder och han låter dem. Jag blir imponerad, det är inte många i hans kaliber som vågar ge sig ut i publikhavet.

Mellansnacket bjuder självklart på snusk. Manson tycker att man ska försöka ha sex med personen som står bredvid en och om man inte känner för det så kan man bajsa på sin kompis. Han vill även att publiken ska bevisa att rocken ännu inte är död genom att kasta bh:ar på basisten Twiggy Ramirez. Till slut får de ihop runt femton stycken och båda verkar mer än nöjda med resultatet.

Jag lämnar Gröna Lund i en sinnesstämning nära extas.

Låtlista: Deep six, Disposable teens, mOBSCENE, No reflection, Third day of a seven day binge, Sweet Dreams (Are made of this), Angel with the scabbed wings, Tourniquet, Rock is dead, The dope show, Lunchbox, Cruci-fiction in space, Personal Jesus, Irresponsible hate anthem, The beautiful people, Coma white.

Se bilder från spelningen HÄR.


About the Author

Gosia Machaczka
One Comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *