Festivalbloggen

July 6th, 2011

Peace & Love 2011

peace-love-2011_156025560

Peace & Love festivalen är verkligen en kärleksfull plats. Det märks att det är en av de största och, enligt mig, en av de bästa festivalerna i Sverige.
Det är kanske inte någonting nytt att jag älskar stadsfestivaler, med tanke på alla faciliteter det kommer med det. Men den här festivalen har någonting extra, någonting som man inte riktigt han ta på. Det måste vara sinnestämningen man hamnar i när man befinner sig på platsen.
Det är inte bara en festival med grymma bokningar, det finns så mycket mer där. De ser verkligen till att göra festivalen snygg och trevlig. Det finns mycket information, hjälp om man mår dåligt fysiskt eller psykiskt, många olika matställen, trevlig personal och vakter.
Det är som en kärleksfest som man aldrig vill lämna.

Jag som älskar alla olika genren känner verkligen att det finns mycket att välja på, man blir aldrig uttråkad och schemat blir väldigt tight för att det finns så många bra artister man vill se.
Den bästa spelningen jag fick se var coola The Strokes som körde väldigt många äldre låtar, vilket uppskattades av mig och många andra åskådare. Det enda dåliga var avståndet mellan publiken och scenen, Julian Casablancas verkade tycka likadant. Så man skulle kanske kunna göra någonting åt det nästa år?
Jag blev även glatt överraskad av Underoath och Architects. Henrik Berggrens spelning var riktigt fin och även jag blev rörd, och då har jag ändå aldrig varit en Broden Daniel fanatiker.

Festivalen har vuxit genom åren och i år slog de egen rekord med 50 000 sålda biljetter, själv tycker jag att det räcker nu men jag antar att festivalen siktar på fler besökare nästa år. Jag hoppas bara att de vet vad de gör och att de inte kör en Metaltown och flyttar festivalen ut i skogen.


About the Author

Gosia Machaczka
0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *