Festivalbloggen

June 23rd, 2011

Metaltown 2011

metaltown 2011 - dag 1 (5)

Som de flesta vet har Metaltown flyttats, själv tycker jag inte att det borde kallas för stadsfestival nu längre. Direktbussarna från Göteborg åkte i en halv timme för att komma fram till festivalområdet, det funkade riktigt bra på vägen till festivalen men när alla skulle hem första dagen blev det kaos.
Paniken och aggressionerna genomsyrade stämningen i den ändlösa kön. Det fanns ingen struktur, inte tillräckligt med personal eller bussar. Det var riktigt hemsk.
Själv fick jag vänta i en halv timme på att komma med i en buss där jag fick stå hela vägen hem (nej, det finns inga ståplatser på sådana bussar egentligen men är man desperat så är man) men andra hade mindre tur och fick stå och vänta i över två timmar.
Jag vill däremot tillägga att de fixade till allting dagen efter och det ska de han eloge för. Andra dagen fanns det ingen kö när jag skulle hem!
Sedan hoppas jag att till nästa år kommer fler matställen till festivalen, för att på eftermiddagen fick man vänta halv timme eller längre för att komma fram och beställa.
Annars måste jag säga att även fast jag saknar förra festivalområdet så har de gjort mycket för att få det hela att funka. Jag tycker kanske att VIP/backstage området blev lite tråkigare men om man tänker på resten av festivalområdet så är det faktiskt bättre för en växande festival.

Escape The Fate öppnade festivalen och även fast det regnade och blåste sönder scenen så var de riktigt duktiga och jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka snart!
Jag som älskar Rammstein blev tipsad om att kolla på Raubtier som skulle vara svenska motsvarigheten. Hur tänkte personen då? Inte nog med att de inte gjorde någonting på scenen alls så var alla låtar tråkiga och bara rent av dåliga.
Madball hade grym energi på scenen och äkta glädje som spred sig till publiken.
All That Remains var inte riktigt i min smak, de var duktiga live men jag tyckte att alla låtar smälte ihop. Ingenting var speciellt utmärkande och då blir man uttråkad efter ett tag.
System Of A Down hade jag grymt höga förväntningar på. Det är ett band som inte har en enda dålig låt om man lyssnar genom deras skivor och det säger jag även fast jag inte är någon extrem fan. Jag var lite nervös om de skulle klicka, de har trots allt inte spelat tillsammans på nästan fem år!
Jag behövde verkligen inte oroa mig. De gav oss allt och lite till, de trivdes ihop på scenen och det märkte man. Publiken var riktigt galen, moshade, crowdsurfade, skrek med i låtarna och jublade efteråt. Metaltown publiken älskade SOAD!

Första bandet jag såg andra dagen var ett något okänd band. Baptized In Blood är inte stora, men har redan Dave Mustaine (från Megadeth) bakom sig. Jag kan förstå varför han vill hjälpa dem. Bandet har potential, men man märker att de inte riktigt är där än.
Bring Me The Horizon spelade på Red Stage, vilket är ett enormt kliv från Close-up tältet jag såg dem i, 2009 på samma festival. Bandet har växt sedan dess och de trivs och klarar av stor scen med lojal publik som skriker med i alla låtar. Själv stod jag inte med där utan såg allting från långt håll för att få bra plats till Avenge Sevenfold.
Shit va grymma de killar är! Även fast sångaren var sjuk så märkte man knappt det. Man kan inte undankomma från att de är riktigt duktiga och tighta musiker. Jag älskar shower, därför var det ett stort plus i mina ögon att de hade rekvisita som spottade eld på scenen.
Direkt efter dem spelade Korn, ett band som alla måste ha hört om. De säger ofta att de inte är tjugo längre men det märks inte på scenen, det kan jag lova. Drag är det rätta ordet för att beskriva deras spelning! Det började spöregna bara efter någon låt men ingen ville röra på sig, man får inte missa Korn om man har chans att se de live!

Metaltown sålde slut på 25 000 biljetter det här året och jag är nästan helt säker att nästa år kommer gå lika bra, om inte bättre. Nu när arrangörerna har sett vad som verkligen behöver förbättras tror jag att vi kan lita på att de kommer ordna allting och göra en ännu bättre festival nästa år.
Jag, som har varit där tre år i rad nu, kommer definitivt komma tillbaka!


About the Author

Gosia Machaczka
0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *