Intervjuer

September 7th, 2012

Intervju: Marina and the Diamonds hemlighet ”Jag har burit peruk i nio månader.”

Marina and The Diamonds interview 2012 Gosia Machaczka supertonic

Gosia träffade spralliga sångerskan Marina and the Diamonds under hennes vistelse i Stockholm.
Tjejerna pratade om “Electra Heart”, Marinas kommande musikvideo för “How To Be A Heartbreaker”, topless killar och vad Marina skulle göra om hon var en man för en dag.
Och precis som ni ville; Gosia ställde Marina frågor ni ville ha svar på.

FOR ENGLISH VERSION OF THIS INTERVIEW – KLICK HERE

Hur känns det att vara tillbaka i Sverige?
– Jag gillar Sverige och Skandinavien, människor här är jättevackra, haha.

Hade du tid att titta runt här i Stockholm?
– Nej, tyvärr inte… än. Förhoppningsvis kommer jag shoppa efter alla dessa intervjuer!

Nu när du hade tid att spela låtar från “Electra Heart” live, är du lika nöjd med albumet som du trodde att du skulle vara?
– Ja! Det är verkligen konstigt, det är inte så att jag inte tyckte om att turnerande innan, men nu känns showen mer som jag. Min personlighet är mycket sprallig och poppig och jag använder mycket humor i mitt live show, det gör saker mer levande. Och “Electra Heart” har den torra, överdrivna och teatrala divan.
Så nu är det mindre ansträngande, det handlar om att överdriva den bilden. Det har varit riktigt, riktigt roligt. Jag känner mig mycket mer självsäker!

Vilken låt är din personliga favorit?
– “Heartbreaker”, “Bubblegum Bitch” och “Homewrecker”. De är låtar som är bitchiga men samtidigt roliga, typisk tuggummipop.

Var det något särskilt som du ville få med i detta album?
– “Starring Role”. Det var en av de första låtarna jag skrev och den innehöll två av de viktigaste teman som finns med i albumet. Första temat är att ha en rädsla för att bli sårad samtidigt som man är kär och det andra temat är att vara med någon, men känna att du inte är nummer ett för dem.

Hur skulle du säga att “Electric Heart” skiljer sig från “The Family Jewels”?
– Det huvudsakliga ljudet är elektronisk, den har en mörk, tuggummipop-känsla. Det är fortfarande pop, men nu blandar jag den oskuldsfulla känslan med lite mörkare känsla, som jag alltid funnit intressant.
Jag konstruerade Electra Heart karaktären för att basera en historia runt henne, istället för att bara vara ännu en popartist, med ännu ett popalbum. Jag älskar artister som har ett tema som de arbetar med!

Hur håller du kontakten med dina fans? Föredrar du Facebook eller Twitter?
– Facebook skrämmer mig, haha. Det fanns en tidpunkt när konstiga och läskiga människor hängande på min Facebook. Jag tror att det har förmodligen gått tillbaka till att vara normalt nu… men Twitter är trevligt!

Vad kan du berätta om din nästa video, “How To Be A Heartbreaker”? Jag såg bilden med alla dessa topless killar du la ut på Twitter…
– Haha, ska jag visa dig en annan bild?
Det var tio killar totalt; fyra “pojkvänner” och sex killar i duschen, haha.

Hur var det att arbeta med dessa killar?
– Det var i princip min dröm, haha. Alla var riktigt heta!

Har de försökt ragga på dig?
– Haha! Nej, de försökte inte att ragga på mig, men det var riktigt roligt video att arbeta med.

Jag har även några frågor från dina fans…
– Kul!

Några av dem frågar varför du valde att gå tillbaka till att vara svarthårig för “How To Be A Heartbreaker” video.
– Åh, det är nya frågor! Detta är en stor hemlighet: Jag har burit peruk i nio månader.
Jag blekte mitt hår blont och ville verkligen satsa på det oskuldsfria utseendet men samtidigt ha en mörk finess för min bitchiga karaktär.
Men mitt hår föll ut… det var inte glamoröst så jag färgade genast tillbaka. Jag var tvungen att göra något, alla mina pressbilder som togs var med mig som blondin!
Så jag skaffade denna peruk, färgade rötterna svart, satte den på huvudet och sköt den lite bak. Jag satte en diadem över skarven så att det såg ut som mitt hår höll på att växa ut. Varannan månad färgade jag peruken lite mer, det såg ut som att utväxten blev större och större.
Man ser alla stjärnor som Lady Gaga och Nicki Minaj som behöver limma sina peruker varje morgon, men jag känner mig inte sexig med sådant. Jag tycker inte om det och jag är för lat! Jag vill inte göra det varje jävla morgon, haha.
Jag väntade på en punkt när jag kunde släppa en singel som är riktigt ond, och “How To Be A Heartbreaker” är ond, haha. Jag tror svart är mycket mer ondskefullt än blond! Blondiner kan vara onda om de lurar någon, svarthårigt känns mer som en satanisk Britney, haha.
Vet du, du är den första personen som får höra det här!

Vad är det konstigaste du någonsin blivit ombedd att signera?
– Vi har det vanliga… tuttar. Jag får en massa tuttar! Whiskey flaska… Ja, jag tror inte det blir konstigare än så. Jag har inte fått några penisar ännu, haha.

Ett annat fan undrar när Marilyn började dricka?
– För dem som inte vet: Jag har en rosa leksakshund, som heter Marilyn.
Så när började Marilyn dricka? Haha, det är en fantastisk fråga!

Ja, och han tycker att du ska ta henne till ett AA-möte, haha.
– Haha, jag säger alltid att hon har varit inne på Betty Ford kliniken ett par gånger så… När jag räddade henne från en kanal var hon redan en alkoholist. Hon var på bättringsvägen och jag räddade henne, nu är hon faktiskt mer känd än mig.

Hur länge har du haft henne?
– Marilyn har varit med mig sedan september förra året. Hon är med i “Primadonna” video och hon är med på livespelningar, haha.

Vad är du mest rädd för?
– Att ångra saker. Du vet, inte göra saker jag vill göra eller att inte uppnå saker jag vill uppnå. Tja, att inte göra vad jag vill med mitt liv, helt enkelt.
Ingen vill vara 60 och se tillbaka och tänka “Jag levde inte mitt liv.” Så det är vad jag är rädd för.

Vad är ditt bästa barndomsminne?
– Jag tror att det är sommarloven när jag brukade åka till Grekland och spendera tid med min mormor. Jag gillade också att spela på min Gameboy när jag kom hem från skolan… Jag var helt beroende, haha!

Vad skulle vara din sista måltid?
– Åh, bra fråga! Jo, jag tror det skulle vara en toast med skinka och ost… Jag älskar det! Och jag skulle ta något italienskt, något enkelt som en stor pizza. Jag skulle också ta jordnötssmör- och bananmilkshake… vad mer älskar jag? Allt friterat med smält ost, haha!

Vem är din favoritdesigner?
– Det finns en brittisk designer som heter Felder Felder, jag bär en hel del av deras grejer i min nästa video. Emilio de la Morena, Mary Katrantzou och Sophia Kokoslavaki som är grekiska modedesigners, Vivienne Westwood … Hermès, men ett stort hål bränns på ditt bankkonto när du köper något där, haha. Och Chanel naturligtvis, som gör exakt samma med ditt bankkonto.

Finns det någon typ av musik du inte kan stå ut med?
– Ja! Trance! Jag kan inte stå ut med det, haha. Nu är jag kanske riktigt okunnig, men jag känner att droger och trancemusik har stark koppling med varandra… Så kanske, bara kanske, om jag kommer att ta ett piller någon dag så kan jag börja njuta av det, haha.

Om du kunde vara en man för en dag, vad skulle du göra?
– Herregud! Det skulle vara bara sexuella saker, haha. Jag skulle förmodligen onanera först och sedan ha sex med någon… Jag skulle också kissa ett tag. Jag skulle ha sex med Gisele Bundchen, Britney Spears från 1999… Oh och Lara Stone! Hon är den snyggaste tjejen av alla snygga tjejer, jag önskar att jag såg ut som henne.

Vad är dina planer för den närmaste framtiden?
– Främst så är jag på turné och sedan har jag lanseringen av “hur man blir en Heartbreaker” om två eller tre veckor.

Tack för din tid!
– Tack själv, det har varit riktigt roligt! Du kan intervjua mig när du vill, haha!

Text: Gosia Machaczka
Foto: Tobias Grönlund


About the Author

Gosia Machaczka
9 Comments 1. ELLENPELLEN

  SÅ BRA! :) FLER INTERVJUER!!


 2. Sannah

  Haha hon är så rolig! Bra intervju


 3. Anna Li

  Här har vi världens sötaste men samtidigt tuffaste tjej!
  Tack för en underbar intervju, fler sådana!


 4. Eric

  ni båda verkar spralliga, tack för den här intervjun
  och du är lika vacker som henne :)


 5. hi all http://www.supertonic.se blogger found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. RichardLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *