Intervjuer

May 15th, 2011

Intervju med sångaren Telle Smith från The Word Alive

The Word Alive interview Gosia Machaczka

Gosia mötte Tyler ”Telle” Smith, sångare i The Word Alive, för en vecka sedan när de var på besök i Stockholm och ställde ett par frågor.

Det är första gången ni är i Europa, är det hur du trodde att det skulle vara?
Jag förväntade mig att det skulle vara annorlunda än vad jag är van vid, så i denna aspekt; ja. Men jag förväntade mig inte att så många platser skulle vara så olika, eller att de ens kunde vara så olika! Varje land vi åker till är som en helt ny värld. Det finns så många olika språk och det finns olika nivåer av hur mycket engelska människor kan från land till land. I vissa länder kan de lite, i andra hyfsat. Men det finns även de länder där dom inte kan engelska alls.

Men det har varit underbart att få turnera genom Europa med så många bra vänner, Joshua från We Came As Romans är faktiskt en av mina bästa vänner. Jag är egentligen från Ohio så jag känner killarna från Miss May I, som var tvungna att ställa in några spelningar på den här turnén. Jag har dessutom turnerat med This Or The Apocalypse för ungefär tre år sedan, så jag har känt dem ett tag också. Så det är coolt att jag har sett var alla har börjat, hur de har utvecklats och sedan hamnat på samma turné med dem på andra sidan av världen!

Hur är livet på turnébussen?
Det är roligt! Första veckan brukar ägnas åt att vänja sig vid tidsskillnaderna och sova bort jetlag. Jag kunde lägga mig tidigt på kvällen, direkt efter spelningen och sedan vakna tidigt på morgonen. Då var jag den enda som var uppe, haha. Men nu stannar jag uppe istället, går runt i städerna, kanske äter någonting ute och försöker se mer av ställen vi är på. När bussen drar iväg till nästa stad sitter alla på nedervåningen och umgås, lyssnar på musik, dricker och hänger. Det är verkligen skönt!

Vad är det sjukaste som har hänt er på turné?
Ett par galna tjejer, då menar jag riktigt galna tjejer, försökte hänga med oss på bussen och vi försökte förklara för dem att vi inte ville. De flesta av killarna är schyssta, det är vi alla, men tjejerna var verkligen galna och irriterande. De tog ett tåg och åkte i sex timmar för att komma till showen, men när de kom fram så var biljetterna redan slut. Så vi var trevliga och försökte hjälpa dem, vi skrev upp deras namn på gästlistan och lät dem ha deras saker på vår turnébuss så ingen skulle sno något.
Det slutade med att de blev riktigt fulla, helt galna, dräggiga och gjorde massa idiotiska saker. Då sa vi åt dem att det var dags att gå, men de sa att de inte ville gå som om det var deras val om de skulle stanna eller inte… Till slut kickade vi ut dem i alla fall, så det var skönt!

Annars händer det inte så mycket galet, det finns nätter då vissa av killarna blir riktigt packade och springer runt i bussen, river av varandras tröjor och brottas, haha. Men oftast sitter vi och sjunger till våra favoritband, pratar om musik… För du vet, det finns inte så många människor som kan relatera till det vi gör, därför pratar vi oftast om det.

Vad är era planer efter Scream It Like You Mean It?
Vi ska hem, sedan har vi Warped Tour i sommar i USA, efter det en Soundwave Revolution Festival i Australien och vi kommer bekräfta fler turnédatum någon gång i juni, juli eller augusti.
Just nu håller vi på att skriva vårat nästa album och kommer spela in den någon gång i början av 2012. Sedan släpper vi en delux-version av Deceiver den 7e juni, med två helt nya låtar. Den ena släppte vi precis och den andra släpps snart, så håll er uppdaterade!

Vad är din favoritsyssla när du inte är ute och turnerar?
Jag bor i Hollywood nu, och där finns det bästa sushistället som har happy hour. Allting är riktigt billigt då, så vi äter sushi, dricker sake tillsammans och umgås hela dagen. Kanske kollar på film eller spelar musik tillsammans, för att de flesta av mina vänner är mer eller mindre musiker. På kvällen går vi på barer, festar, dricker och gör om allting dagen därpå, haha!

Vad är din största bedrift?
Att vara på andra sidan jorden just nu och att spela vår musik här är stort för mig. Jag har aldrig kunnat tänka mig att jag skulle spela i Sverige, att jag skulle resa runt i världen på grund av vår musik. Dessutom att vårt album var på 97e plats på Billboard 200 när den släpptes… Vem trodde att det skulle hända?

Vi ska på vår andra Warped Tour i år och jag trodde aldrig att jag skulle ens få vara med på en! Vi har spelat i Japan tidigare i år, på utsålda spelningar och det var riktigt coolt eftersom vi aldrig var där förut. De senaste åren har varit riktigt galna, eftersom vi fortfarande är ett relativt nytt band och ändå gör vi saker som vissa band får göra efter sin tredje eller fjärde skiva.
Allt det här känns som riktigt stor bedrift och allt det känns lika viktigt för mig.

Vad är din dolda talang?
Hm, det måste vara gymnastik. Då och då spelar vi en låt som jag gör en backflip till, vi spelar den ikväll men jag är trött så jag kommer inte göra det tyvärr. Dom flesta brukar bli förvånade, jag antar att jag inte ser ut att vara atletisk, haha. Men jag älskar att spela olika sporter! När jag växte upp, speciellt i högstadiet, spelade jag mycket fotboll, basket, baseboll… Så jag är verkligen atletisk. Men eftersom att jag har tatueringar, piercingar och långt hår så skulle de flesta aldrig tro det, haha.
Men jag älskar idrott, förmodligen mer än vad jag älskar musik. Men jag är glad över det jag har gjort och var jag har hamnat. Det känns verkligen att jag har valt rätt mellan dom två sakerna.

Personlighet eller utseende?
Jag tror man måste ha en blandning av det. Man måste ju vara attraherad av någon du är med men det betyder inte att det måste vara en typisk het blondin med stora tuttar. Min flickvän har mörkt hår, gröna ögon och är en allmänt liten tjej. Hon har inga tatueringar och ser inte alls ut så som jag gör… Hon klär sig faktiskt fint och jag ser ut som en luffare, haha.
Men hon har riktigt fin personlighet och det är viktigt, utseendet kommer förtyna med tiden. Människor blir äldre, men vem du är ändras inte. Om du hittar någon du kan vara lycklig med baserat på deras personlighet så är det perfekt.

Resa men aldrig bosätta sig eller bosätta sig men aldrig resa?
Bosätta sig men aldrig resa… Eftersom det jag gör är ganska ostabilt, kan man säga. Jag reser så mycket och ingenting känns som ”hemma”. Var jag än är i världen så kommer det aldrig kännas lika rätt som när jag är hemma. Så om jag måste välja så väljer jag stabilitet, ett ställe där jag kan vara med min familj och vänner. Det här livet jag lever är inte direkt ett liv man kan dela med någon annan.

50 myggbett eller en hundbett?
Myggbetten! För jag har hål över hela kroppen, armen, låren, ryggen och rumpan… på grund av en hundattack. Det var verkligen plågsamt, det vill jag aldrig vara med om igen.

När hände det?
Tidigare i år, det är faktiskt en väldigt konstig historia. Jag var i min lägenhet och hade fest, många av mina bästa vänner och lite annat folk var där. Och en kille, som var en vän till en vän, blev riktigt full och betedde sig som ett arsle. Han respekterade inte mig eller mitt band och pratade skit om Tony, från bandet, som är en av mina närmsta vänner. Till slut sa jag åt honom att ”Om du säger ett ord till så kommer jag att slå ner dig. Det här är mitt hem och antingen går du härifrån eller så stannar du och visar respekt”. Han valde att inte visa respekt så jag slängde mig på honom! Det enda problemet var att min rumskompis har en hund som är tränad att anfalla någon som anfaller. Och eftersom jag var den första som attackerade killen så slängde sig hunden på mig, även fast den känner och älskar mig.
Den sov alltid med mig när jag bodde där! Men det spelade ingen roll, den attackerade mig och bet mig över hela kroppen. Det gjorde riktigt ont, men eftersom min adrenalinnivå var så hög så märkte jag inte det förrän senare. Men ärren ljuger inte, det var inte vackert!

Hur kan du lita på en sådan hund igen?
Jag vet att den är tränad för att attackera den som attackerar först, så jag kan inte skylla på hunden. Nu var det ju jag som slängde mig först, skulle den andra killen vara den första att slå så skulle den slänga sig på honom istället. Vilket hade varit helt okej, haha.

Något du vill tillägga?
Jag vill bara tacka och jag hoppas att de som läser den här intervjun spanar in vårt band och kommer till vår nästa spelning här i Sverige!

Text: Gosia Machaczka
Foto: Julian Lagerberg


About the Author

Gosia Machaczka
0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *