Intervjuer

December 6th, 2013

Intervju med brittiska Heaven’s Basement

HEAVENS BASEMENT SID GLOVER CHRIS RIVERS INTERVIEW GOSIA MACHACZKA INTERVJU 2013 2014 HEADER

Gosia träffade Chris Rivers (trummor) och Sid Glover (gitarr) när killarna i Heaven’s Basement var förband till Black Veil Brides förra veckan.
De har nyligen bekräftat att de kommer tillbaka till Sverige i april för att spela på Fängelset i Göteborg och Klubben i Stockholm. I juni kommer de även gästa Sweden Rock Festival i Sölvesborg.
Bandet har släppt sitt första album ”Filthy Empire” tidigare i år och har redan spelat i Sverige ett par gånger. Just nu är de aktuella med Filthy Empire Special Edition med filmmaterial från Download Festival och liveinspelning från deras gig på The 100 Club.

FOR ENGLISH VERSION OF THIS INTERVIEW – CLICK HERE

Kul att se er i Sverige igen!
Sid – Tack! Den här gången bor vi på ett fängelse som de har gjort om till ett hotell. Jag och vår ljudtekniker kom tillbaka runt 8 på morgonen efter vi hade varit ute och festat hela natten.
Vi såg några män som gick längst korridorren, de var klädda i helt svarta kläder och såg ut som riktiga vakter. Vi skämtade att vi är de enda som försökte bryta in i ett fängelse istället för att komma ur ett, haha.

Ni har ju varit i Sverige ett par gånger, kan ni säga något på svenska?
Sid – ”Hej allihopa”!
Chris – Nej, jag kan tyvärr ingenting…
Sid – Jo, kom igen! Säg ”tack”!
Chris – ”Tack”…
Sid – Vi lär oss olika ord när vi är här, men sedan glömmer vi allt lika fort tyvärr! Men jag ser alltid till att lära mig någonting för att det är roligt att kunna säga några ord på scenen.

Vad är det bästa och sämsta med er som personer?
Sid – Min svaghet är min talang och mitt kännetecken är min blygsamhet.
Chris – Haha… Vi är väldigt positiva och ser till att ha roligt. Samtidigt tar vi vår musik väldigt seriöst.
Sid – Sämsta kanske kan vara det att vi alla är mellan 20 och 30 år gamla, så vi är inte alltid de mognaste människor i världen. Men det är ett roligt jobb vi har, det brukar vara lugnt att man tycker om att ha roligt och skämta.

Har ni någonsin funderat på vad ni skulle göra om ni inte kunde leva på er musik?
Sid – Nej. Vi har aldrig någonsin tänkt ”vi försöker leva på det här”, utan vi bestämde oss för att satsa fullhjärtat på musiken. Det här är vad vi vill göra, det finns ingen plan b.

HEAVENS BASEMENT INTERVIEW SID GLOVER CHRIS RIVERS SWEDEN 2013 2014Vad är det sjukaste ni sett någon göra i publiken?
Sid – En kille viftade med ett konstgjort ben. Han tog av det och rockade i mitten av publiken med den i luften, haha. Jag tror faktiskt att han drack öl ur den också?
Chris – Vi har även sett någon i rullstolen crowdsurfa.
Sid – Ja, det var riktigt jävla badass!

Vad tror ni väntar på oss efter döden?
Chris – Det är en svår fråga…
Sid – Frågar du om vi är religiösa? Jag är inte religiös i alla fall. Jag tror inte på något annat än livet och döden.
Chris – Jag är inte heller religiös men jag vill ändå kunna tro på någonting.
För att det är en deppig tanke att döden är slutet?
Sid – Jag tycker inte att det är en deppig tanke. Det är bara det att vi, som människor, kan inte bearbeta vad som kan eller händer efter döden. Hur fan ska du veta hur det är att återvända därifrån du kommit om du inte minns det från första början?
Jag tror att efter döden upplever vi exakt samma sak som vi upplevde innan vår födsel.
Men det innebär väl att du inte kan utesluta att det kan var något mer än bara det tomma intet som väntar på dig?
Sid – Nej, precis. Det finns inget sätt för oss att veta vad det är som händer innan och efter vår existens.
Chris – Vår hjärna kan inte förstå eller minnas hur det var innan vi föddes…
Sid – Precis. Så vad som än händer efter döden är exakt detsamma som hände innan vi föddes men det kan vara vad som helst eftersom vi inte minns någonting, haha.

HEAVENS BASEMENT INTERVIEW STOCKHOLM SID GLOVER CHRIS RIVERS 2013 2014Om ni fick vara en kvinna för en dag, skulle ni försöka ha sex med en man?
Chris – Det beror väl på om hjärnan också skulle förändras…
Sid – Det här samtalet brukar vi ha rätt ofta, haha. Är vi kvinnor, eller är vi oss men bara i andra kroppar?
Nej, ni är män som byter kropp med kvinnor.
Sid – Nej, då skulle jag inte ha sex med en man.
Chris – Det är ett definitivt nej, haha.
Så ni skulle inte vilja veta hur det känns?
Sid – Jodå, men jag skulle ragga upp en annan kvinna då bara. Jag skulle försöka komma så nära den riktiga upplevelsen som möjligt… Vänta, det lät inte rätt det heller. Vi säger så här: Det beror på hur många gratisdrinkar jag skulle få! Men jag har inte riktigt någon längtan till att ligga med en man.

Vilka är era bästa barndomsminnen?
Chris – Mitt är nog från Blackpool Pleasure Beach, när jag var kanske fyra eller fem år gammal. Det är en nöjespark i Blackpool och förmodligen en av de största tursistattraktionerna i UK.
Sid – Jag minns den första tjejen jag föll för och visste inte vad jag skulle göra med henne…
Chris – Åh, det är ju den värsta åldern. Man blir helt förkrossad för att man är i den åldern då man inte kan gå fram till en tjej och säga någonting för att man inte vet hur man ska bete sig…
Sid – Nej, nej, jag och den tjejen satsade hårt på varandra. Vi hade ett hardcore förhållande som varade i kanske två eller tre veckor, haha.

Om ni kunde ändra något i ert utseende, vad skulle ni välja att ändra då?
Sid – Hm… jag skulle kanske vilja ha en arm till, så jag kunde spela ännu bättre.
Chris – Men då skulle du ju vara en freak?
Sid – Haha, ja men du skulle spela som ingen annan! Nej, jag skulle nog inte ändra någonting faktiskt. Det är ganska sorligt att vissa människor sitter och tänker på sina brister.
Chris – Fast vet du vad, det är en sak jag tycker är extremt coolt. Jag skulle kunna tänka mig att ha olika färg på ögonen. Det är badass!

HEAVENS BASEMENT INTERVJU WITH SID GLOVER CHRIS RIVERS 2013 2014Vad är det sista stället ni skulle vilja bli fångade nakna på?
Sid – Jag tänkte säga på scenen, men jag har varit nästan det… När vi var ute på turné med Black Stone Cherry gick jag ut på scenen med hotpants från deras merch och cowboy boots, haha.
Jag skulle nog inte vilja vara naken ute just nu, det är lite för kallt.
Chris – Ja, och framför någon familjemedlem skulle kännas lite skumt.
Sid – Haha! Men framför främlingar är det lugnt?
Chris – Japp, det är lugnt.

Vad är skillnaden mellan att leva och existera?
Sid – Att leva är att utnyttja alla dina möjligheter och se till att göra det mesta av det. Att leva är att komma hit till Stockholm, hänga med svenskar, gå ut till en bar och ha roligt. Att existera är att dra till hotellet och sova i väntan på spelningen.
Chris – De flesta mest framgångsrika människor hade ingenting från början. Men de bestämde sig att leva, ta sig ut i världen och göra något av sitt liv. Medan andra som bara existerar nöjer sig med att ha ett tak över huvudet och mat på bordet och bryr sig inte om någonting annat.
Sid – Om du inte är nöjd med någonting; ändra det. Åk och se världen. Sitt inte kvar på samma ställe och tyck synd om dig själv.

HEAVENS BASEMENT INTERVIEW INTERVJU 2013 2014 SID GLOVER CHRIS RIVERSSkulle ni hellre veta datum eller orsak till er död?
Chris – Jag skulle nog välja orsak…
Sid – Nej! Om du får veta att du dör i en flygplansolycka skulle du tro att du kommer dö varje gång du sätter din fot på ett flygplan!
Chris – Men att veta vilket datum det är skulle vara hemskt…
Sid – Ja, men då kan du ju planera i alla fall! Dessutom om du skulle veta hur du kommer att dö så skulle du göra allt för att undvika det. Du skulle bli galen till slut.
Jag tror att ju närmare döden man kommer desto bättre prioriteringar har man i sitt liv och gör det man verkligen tror är det rätta. Därför väljer jag datum, då skulle man leva ett mer meningsfullt liv.
Chris – Okej, jag väljer också datum då…

Nu när ni tittar tillbaka på år 2013, vad var höjdpunkten med det här året?
Sid – Att få släppa vårt debutalbum ”Filthy Empire” var enormt för oss. Och att få turnera så mycket som vi gjorde.
Chris – Att få spela på Download Festival var mäktigt.
Sid – Ja, vi var på festivalen som barn så det var enormt för oss att få spela där.
Chris – Vi har alltid turnerat som band, men det är första året som vi åkte ut på internationella turnéer och fick spela på stora festivaler, med stora band.
Sid – Det finns även småsaker så som att få en buss istället för en skåpbil, att få vår egen crew som hjälper oss på turnén… Men att få släppa ”Filthy Empire” och spela på Download Festival slår definitivt allt.

Text: Gosia Machaczka
Foto: SEIKE


About the Author

Gosia Machaczka
9 Comments 1. Christina

  Haha Sid är så gullig! Och Chris grr ;)


 2. Annika

  Rolig intervju! Kul att de kommer tillbaka snart :)


 3. Marek

  Used google translate so I didn’t understand everything but of what I understand: great interview with awesome guys :) and the girls who interviewed you looks beautiful as well… Polish blood I’m guessing? ;)
  Come back to Poland! Soon!


 4. Rock'n'roller

  BÄSTA!!!


 5. Hannah

  The next big thing!


 6. patrycja

  can someone traslate it for english ? ;DLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *