Festivalbloggen

August 16th, 2012

Coke Live Music Festival 2012

coke live music festival 2012 supertonic

Det var mitt första år på Coke Live Music Festival, en stadsfestival som hålls varje år i Krakow, Polen. Festivalen är alltid upplagd över en helg, vilket är praktiskt för oss som reser från Sverige.
Jag hade hört om festivalen redan för ett år sedan och funderade på att besöka den när jag hörde at bl.a. The Kooks, ett av mina favoritband, skulle spela där. Till slut bestämde jag mig tyvärr att inte åka dit (vilket jag fortfarande ångrar, The Kooks var definitivt inte det enda bra bandet där!), men i år kunde ingenting stoppa mig.

Här i Sverige är vi vana vid att festivaler kostar skjortan, men Coke Live kostar 500kr med campingplats, eller bara 400kr för dem som inte är villiga att bo i tält.
Det finns extremt bra flyg med Ryanair, om man är ute i god tid behöver man inte betala mer än vad själva festivalbiljetten kostar!

Festivalen har en grym blandning av artister för sådana som mig; som lyssnar på allt möjligt.
Höjdpunkterna på årets Coke Live var definitivt Placebo och Snoop Dogg, men jag var även glad över att se The Killers, The Roots, Spector och Mystery Jets.
På området finns det ett speciellt tält (som är rund som en boll) där olika DJs spelar klubbmusik långt efter midnatt, två stora bar/mat-områden, två stora scener och tillräckligt många bajamajor så ingen behöver köa… och något som är viktigt för mig: utanför bajamajorna finns det rinnande vatten, tvål och pappershanddukar. Dessutom ligger festivalområdet på en gammal flygplats, så de flesta områden är lerfria!
För dem som campar finns det stor supermarket rakt över gatan, där man kan köpa allt från mat till kläder, riktigt praktiskt och allting är mycket billigare än i Sverige.
Om man vill handla så måste man byta in pengar mot coints, de använder man för att betala för mat och dricka på festivalen, det var nog det enda som jag tycker är lite opraktisk.

Människorna från Alter Art, som organiserar festivalen, var riktigt hjälpsamma och förstod att vi som kommer från Sverige inte riktigt har förstått oss på deras ackrediteringssystem (allting är mycket mer strikt där) och hjälpte oss så gott de kunde när vi skulle träffa Spector backstage och intervjua bandet.
Förutom Spector träffade jag även Mystery Jets och gjorde intervju även med dem.

Min upplevelse på festivalen var riktigt positiv, förutom regnet har jag inte så mycket att klaga på. Och jag måste berömma maten: gott, finns nyttiga alternativ och man får mycket till liten peng.
Jag är faktiskt redan riktigt peppad inför nästa år och förväntar mig lika bra, om inte bättre, line-up!


About the Author

Gosia Machaczka
0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *